Onderzoek en advies

Dols-Consult is ervaren in het diagnostiseren van talent en leiderschapspotentieel.

Het woord diagnose wordt doelbewust gebruikt omdat als je je wilt ontwikkelen je altijd moet weten wat je vertrekpunt is en hoe je ontwikkelprofiel er uitziet.

Het proces van in kaart brengen valt echter niet los te zien van in beweging brengen. Telkens stelt de trainer of coach en het talent zelf zijn of haar verwachtingen bij en polst regelmatig  of de aanpak klopt en het leerproces goed verloopt.

Bij een ontwikkel- of loopbaanassessment wordt in kaart gebracht wie je bent, wat je kan en wat je wilt, maar bovenal hoe jij je idealiter ontwikkelt en welke ontwikkelingsstrategie een maximale kans van slagen heeft

Bij duo-assessment brengt Dols-Consult in kaart hoe samenwerkingspartners hun rollen en taken zodanig kunnen verdelen dat zij het maximale uit hun samenwerking halen. Dit geldt uiteraard, weliswaar complexer, voor teamcoaching. Bij teamcoaching wordt ook gekeken in welke teamontwikkelingsfase een team zich begeeft en welke stappen het team dient te maken om naar een volgende ontwikkelingsfase te komen.

 

 

Copyright ©, Rozemarijn Dols