Masterclass 'Filmfragmenten voor trainers'


Een training met een flipover en stiften alleen kan echt niet meer. Wil een theorie goed overkomen dan kan men ook zijn of haar workshop verlevendig en veel inspirerender maken met het gebruiken van filmfragmenten. Of het nu gaat om (vrouwelijk) leiderschap, coachen, persoonlijke ontwikkeling, conflicthantering, groepsprocessen, beinvloedingsstrategieen of het herkennen van psychpathologie, in een film worden zaken heel vaak treffend en hedelr verbeeld.

Het hanteren van filmfragmenten biedt de trainer de mogelijkheid om de betrokkenheid en het leerproces van zijn cursisten te vergroten. Met deze masterclass krijgt de moderne trainer  fantastische tools in handen om zijn training interessant en levendig te maken.

Voor alle actuele gegevens voor de masterclass Filmfragmenten ga naar: www.filmencoaching.nl

 

Leiderschap. Een reis in beeld

Het nieuwste boek van Manfred van Doorn

 

God on trial

 

Een angstvallig goed geacteerd drama over hoe concentratiekampgevangenen God verantwoordelijk houden voor hun lijden en een rechtzaak tegen hem aanspannen, gehouden in een van de barakken van Auschwitz. Geschreven door Frank Cottrell Boyce, frequente scenarist voor Michael Winterbottom en man achter films als 24 Hour Party People en Welcome to Sarajevo.

Het gegeven van joodse kampgevangenen die God voor een geimproviseerde rechtbank dagen is overigens niet geheel uit de lucht gegrepen. Nobelprijswinnaar en Auschwitz-overlevende Elie Wiesel zag het met eigen ogen en gebruikte het als inspiratie voor zijn toneelstuk The Trial of God.

 

 

Seven Up!

The UP series

The first film in the series, Seven Up!, was directed by Paul Almond, and commissioned by Granada Television as a programme in the World in Action series broadcast in 1964.

From 7 plus Seven onward the films have been directed by Michael Apted, who had been a researcher on Seven Up! and chose the original children with Gordon McDougall.

The premise of the film was taken from the Jesuit motto "Give me a child until he is seven and I will give you the man," which is based on a quotation by Francis Xavier. The 1998 programme was commissioned by BBC One, although still produced for them by Granada.

 

 

Gladiator

Gladiator

Maximus is a powerful Roman general, loved by the people and the aging Emperor, Marcus Aurelius. Before his death, the Emperor chooses Maximus to be his heir over his own son, Commodus, and a power struggle leaves Maximus and his family condemned to death.

The powerful general is unable to save his family, and his loss of will allows him to get captured and put into the Gladiator games until he dies. The only desire that fuels him now is the chance to rise to the top so that he will be able to look into the eyes of the man who will feel his revenge.

 

 

 

 

American Beauty

American beauty

is een Amerikaanse speelfilm uit 1999, geregisseerd door Sam Mendes. De film was het regiedebuut van de regisseur.

De film verkent thema's als liefde, vrijheid, zelfbevrijding, familie, en de Amerikaanse Droom. Hierin concentreert het zich op de familie Burnham, die bestaat uit Lester, zijn vrouw Carolyn en hun dochter Jane.

De thema's die in de film van belang zijn, zoals de focus op het uiterlijk en succes van mensen en de weg waarin iemand zichzelf echt leert kennen en zijn naasten op een dieper niveau, zijn zaken waar veel mensen uit de huidige Westerse wereld mee te maken hebben.

De film won 5 Academy Awards, waaronder "Beste Film", en wordt gezien als een van de beste, meerdere Oscars winnende films ooit.

 

Billy Elliot

Billy Elliot

geregisseerd door Stephen Daldry
met Jamie Bell, Julie Walters en Gary Lewis

1984. De 11-jarige Billy Elliot woont in een mijnwerkersstadje in het noordoosten van Engeland. Zijn moeder is onlangs overleden en hij moet vaak op zijn demente oma passen. Zijn vader en oudere broer Tony, beide mijnwerkers, zitten thuis. Ze zijn in staking.

Billy krijgt iedere week wat geld voor zijn bokslessen. Hij vindt het boksen helemaal niet leuk want hij bakt er niets van. Wanneer Billy weer eens moet nablijven om zijn boksoefeningen te doen, ziet hij de balletklas van mevrouw Wilkinson trainen. Iets in de bewegingen van de meisjes spreekt hem aan en Billy besluit om mee te doen.

 

 

 

Copyright ©, Rozemarijn Dols

Literatuurtips:

 

Auteur Becky Pike Pluth
ISBN 978.90.5871.139.7

 

Auteur Danny Wedding
ISBN 978.08.8937.292.4

 

 

 

 

 

 

Auteur Manfred van Doorn
ISBN n.v.t.